Praktisk bildebruk via bildevalg, bildeaktiviteter og bildekraft

Personlig symbolikk som indre kraftNettvideo fra mars i 2013. Bildeteknologien utvikler seg raskt videre via teknologisk briljans.  Undersiden, "Visste du" at i topp-menyen, får frem utviklingens konsekvenser. Og hvorfor bildeterapi og kunstterapi er i vinden for å gjenopprette noe av uroen eller ubalansen for stadig flere. Mental helse i bildeforbrukets tidsalder, mellom nettpornoens snevre blikk og spillavhengighet, er to eksempler som bør frem.

Fra palett til fortelling - din utvikling mellom to uttrykk

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. Velkommen!   
 
Kjører du over fjellet og mister kolonnen midt i uværet, har du ikke et visuelt holdepunkt for å kjøre videre. Vi har det noen ganger i livet slik den blinde mannen som må ha hjelp over veien. Så hvordan får du orden på livet ditt eller bare justert ditt indre kompass noe mer? Uansett hvilke temaer du bærer på som uforløste snubletråder, uoversiktlige ambisjoner, alt som kan dra karrieren din i bedre retning eller bare ønske om digitalfri som klok skjerming av at du er god nok i en stresset hverdag, er aktuelt å åpne seg for elene eller sammen med andre. Men vi driver ikke med terapi, kun selvutvikling via personlig visualisering. Du behøver verken å kunne male eller fortelle for å være med, så da vet du det. Din begeistring er mer enn nok.
 
Hvordan får vi til symbolske eller psykologisk ladede bildeunivers som et mye dypere uttrykk for mulig følelsesarbeid? Hvilke indre bilder bærer med seg det innerste av deg selv? Å leke med farger er å leke med lysets språk. Men å male kan også fortone seg som et utleverende øyeblikk, kanskje som «skrekken for det hvite lerret». La deg allikevel forankre mellom to uttrykk, maleri og fortelling. Over broen, mellom fargene i første fase og fortellingens levende ord i den neste, får du støtte i en atmosfære av utviklende frihet. Lyrikk er et åpent språk. Så poesien tar de indre bildene du har. Men når tar du poesien inn i dine visuelle og verbale uttrykk? Tilstrekkelig spillerom, til å utvikle deg ved hjelp av din symbolbruk, skjer sosialt blandt flere som også skal balansere mellom to ulike uttrykk. Indre symbolikk på din egen utviklingsvei via feriekurs som utviklingskurs i regi av oss, følger vår lange tradisjon for personlig vekst. 
 

Kursbeskrivelse for deg som er litt interessert

Vi maler helst med akryl og stemningen blir raskt sosial. De fleste bruker pensler, færre supplerer med svamper og nesten ingen utnytter litt røffere redskaper. Noen maler symbolske bilder, «intuitivt frie» bilder der vi andre må lete etter motivene - eller sette sammen delbetydninger. Andre er stadig på jakt etter nye uttrykk for ulike sinnsstemninger. Flere ønsker at fargen kommer før motivet når de skal starte på sine bilder. De andre kursdeltakerne er uansett åpne og ivrige inspirasjonskilder. Noen få vegrer seg nesten alltid for å vise fram det de lager, men evner godt å glede seg over andres uttrykk. "Atelieret" er et digitalt fristed, men flere har sikkert vært klistret til hver sin mobil i kursenes forløp. Spesielt under de kvalitetspausene vi må unne oss mellom de ulike fasene som utgjør selve konseptet for et feriekurs. Dette har vi tradisjon for.
 
De synlige resultatene er da også høyst forskjellige under midtveisutstillingen. Det gjør heller ikke noe, så lenge vi er flinke til å bakke hverandre opp. I tillegg er bakgrunnen i de skiftende konstellasjoner i gruppene vanligvis høyst forskjellig og aldersspredningen av og til litt for stor. Ulike personligheter, forskjellige temaer, mennesker i ulike livsfaser og med livserfaringer som peker i alle retninger, gjør oss allikevel rikere når vi får til å dele og støtte hverandre. Klart vi gjør det!
 
Et kursforløp følger samme konseptet, uansett helgekurs og feriekurs i total regi av oss, eller utviklingskurs med grupper som har sine egne rammer på dugnadsbasis. Det er fordypningen, hvordan vi velger å dvele ved prosessen, som er forskjellig.
 
Dette er likt: Overgangen mellom de to uttrykkene - maleri og fortelling, mini-utstillingen midtveis, gode opplegg som løpende inspirasjon og felles samtaler, gode måltider og sosialt samvær med de andre og stadig modigere nysgjerrighet på deres temaer. Den enkelte avgjør selv sitt utbytte, avhengig av graden av deltakelse og engasjement i utfordringen av seg selv og graden av samspill med de andre. Det er stor stas å høre de andres fortellinger i den felles avsluttende fortellerstund, og litt vemodig å si farvel til en ny venn, eller kanskje en nyforelsket kjæreste. Svært mange er tydelig stolte når de pakker ned sine bilder som en manifestasjon på kreativ glede. 

Bildespråk som hjertespråk i en kunstgruppe, prestasjonsgruppe, aldersblandet familiegruppe, studiegruppe - eller annen gruppe?

Ser vi bort fra de åpne kursene, anbefaler vi flere om å gå sammen, for å arrangere et kurs på et sted med ønsket inspirasjon. Er gruppa selv drivkraften bak en motiverende ramme rundt et utviklingskurs, er mye av grunnlaget for atmosfæren allerede lagt. Dermed betales det kun for prosessledelse og kreativ inspirasjon, eventuelt for leie av utstyr i tillegg. Slike kurs fungerer best sosialt, fordi alle bidrar praktisk i tillegg til å delta i de øktene, eller fasene, som utgjør de «selvutviklende broene» mellom to uttrykk. Det er ikke snakk om emosjonell topptrening, men et selvutviklende bildeforløp mellom to uttrykk. 

Visuell Refleksjon tilbyr gjerne løsninger med alt det praktiske inkludert. Vi kan derfor foreslå steder med idylliske inspirasjonskilder, som det lille ekstra i ideelle omgivelser, på steder som allerede er utprøvd. Det blir dyrere, men med en opplevelsesrik komfort som gruppa gjerne betaler for. Det gir kursdeltakerne en annerledes kvalitetspause for det indre arbeidet som følelsesarbeid. Dette er rammen for et typisk helgekurs, men komfortnivået «fungerer også» i løpet av et lengre feriekurs som utviklende ukekurs, i for eksempel påsken eller sommeren. 

Et utviklingskurs i utlandet er selvfølgelig mye dyrere, men dermed også et enda mer eksepsjonelt alternativ. Bestilling bør skje i god tid. Resten ordner vi via gjensidig forpliktende planlegging og forskuddsbetaling i rett tid. NB! Alt blir billigere ved tidlig påmeding, eller ved kjøp av gavekort i rett tid.

For åpne utviklingskurs som feriekurs klikk her 

 

Eksempel nr. 1

på en ramme for en gruppe som liker konseptet,
men mangler et inspirerende sted for gjennomføring i Norge

Din indre arbeidsro via utviklende motivjakt og stemmen som ressurs

- visualisering for personlig vekst via en gruppe 

 

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. 

En ramme som eksempel nr. 1 i Norge

KURSEKSEMPEL I UNIKE OMGIVELSER OG BEFRIENDE ATMOSFÆRE. IKKE ET ÅPENT KURS, MEN ET EKSEMPEL PÅ EN INSPIRERENDE RAMME FOR EN HEL GRUPPE I PÅSKEN, PINSEN ELLER SOMMERFERIEN
- EVENTUELT ET HELGEKURS ELLER ET LANGHELGKURS

Vi gjør plass til gruppas penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, til fordel for indre arbeidsro via personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Bildekraft som utviklende symbolkraft blir kursets viktigste tema. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. 

Fortellingene er en ny opplevelse for hver gang vi holder et nytt kurs. De varierer med deltakernes personlighet og livsfase. Våre kurs er livssynsnøytrale, sosiale og vektlegger bildekraft som livskraft.

NB! Ikke transport, men vi låner gjerne ut våre firmabiler meget billig til kursdeltakere.

Pris 88 000  for åtte deltakere i fem dager i sommerferien eller påsken, billigere i pinsehelgen eller som helgekurs. Samme kurs som dugnadskurs koster kr. 66 000. Det innebærer en sosial forpliktelse til å bidra praktisk, slik at kostnaden blir redusert til prosessledelse og veiledning.

Frist for påmelding Ingen, gruppa forplikter seg via en særavtale med oss om felles påmelding. 

Online påmelding gjelder ikke for en hel gruppe, heller ikke grupperabatt.

Sted Søvollen i Øvre Rendalen ligger ca. 4 timer med bil fra byene Trondheim, Åndalsnes og Oslo: www.romenstad.no

Følgende inspirasjonskilder kan inkluderes

Stressreduserende selvinnsikt, din personlige symbolikk, frisk fjelluft, indre arbeidsro og gropmat via unik medvirkning - gropstekt kjøtt på steinaldervis. Ellers: Fotmassasje foran peisen som støtter opp om en uformell og avslappet atmosfære, en fantastisk seter i Øvre Rendalen hedret med kulturarvminnepris, og med tømmerhus nær tregrensa. Olavsrosen får kun de stedene med ekstraordinær høy standard på opplevelsen av ekte kulturarv. Den er et kvalitetsmerke på opplevelser rotfesta i unik norsk kultur.

                    

Kokk Vi satser på at minst ett av måltidene blir laget av prisvinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2014. Hun er oppriktig opptatt av Rendalsmat  -  av at menyen er basert på lokale mattradisjoner og råvarer. Hun var stolt leverandør av bakst til OL 1994.

Kurset gjennomføres når vi blir enige om å utnytte denne rammen som inspirasjonskilde, eventuelt andre rammer som gjør det billigere eller bedre. I så fall betaler gruppa kun for prosessledelse og veiledning.

Eksempel nr. 2

på en ramme for en gruppe som liker konseptet,
men mangler et inspirerende sted for gjennomføring i utlandet

Finn kongeverdigheten over din utviklingsvei

- bildespråk som hjertespråk

 

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund.   

En ramme i utlandet som eksempel nr. 2

KURS I ROJALE OMGIVELSER OG UNIK ATMOSFÆRE. NB! IKKE ET ÅPENT KURS, MEN ET EKSEMPEL PÅ EN 
INSPIRERENDE RAMME FOR EN HEL GRUPPE I PÅSKEN, PINSEN ELLER SOMMERFERIEN
- EVENTUELT EN LANGHELG

NB!
 Ikke selve flyreisen, kun transport fra og til flyplassen er inkludert i kursprisen.

Pris 88 000,- for en gruppe på 8 personer i fem dager i sommerferien og påskeferien, billigere i pinsen eller som helgekurs. Samme kurs som dugnadskurs koster kun kr. 66 000. Det innebærer en annen ramme lokalisert i Norge og sosial forpliktelse til å bidra praktisk, slik at kostnaden blir redusert til prosessledelse og veiledning.

Frist for påmelding Ingen, gruppa forplikter seg via en særavtale med oss. 

Online påmelding gjelder ikke for en hel gruppe

Sted Hotel Kròlewski, ul. OIowianka 1, 80-751 Gdansk, Polen: www.hotelkrolewski.pl 

Kurset gjennomføres når vi blir enige om å utnytte denne rammen som inspirasjonskilde, eventuelt
andre rammer som gjør det billigere eller bedre. I så fall betaler gruppa kun for prosessledelse og veiledning.

Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Bildekraft som forløsende symbolkraft blir feriekursets viktigste samtaletema for personlig vekst. Vi avslutter alle kurs med en felles fortellerstund. Vi bruker 5 døgn/eller en langhelg til indre arbeid som følelsesarbeid. Vi satser på indre motivjakt og bildesymbolikk som fornyelse innenfra - din personlige vekst mellom to uttrykk. For mellom penselstrøkene i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. 

                                  

Fortellingene er en unik opplevelse for hver gang vi holder et nytt utviklingskurs som feriekurs. De varierer med deltakernes personlighet og livsfase. Våre kurs er livssynsnøytrale, sosiale, frigjørende og vektlegger bildekraft som livskraft. Gled deg til noen dager preget av utviklende samvær som indre spa mellom to uttrykk.

Følgende inspirasjonskilder kan inkluderes

Et besøk på kunstgalleriet   www.fineartgallery.pl, 
spontane gruppemalerier, et rojalt opphold på Det kongelige hotellet og spaserturer i gamlebyen i Gdansk, i tillegg til båttur, fotmassasje og din private bildesymbolikk.

Kursansvarlige Marek og Solfrid Wielgosz, henholdsvis kunstpedagog og fotterapeut. Vi tar gjerne på oss rollene som henholdsvis tolk og turistvert i tillegg. Velkommen til indre arbeidsro i kongelige omgivelser. Vi gjør plass til den enkeltes personlige bildespråk som egnet hjertespråk og foredler alles stressreduserende selvinnsikt via gruppeveiledning. Slik ser vi for oss en atmosfære av utviklende frihet til indre motivjakt som hele gruppas sosiale kvalitetspause

Vilkårene for et feriekurs i utlandet Minst 8 påmeldte som felles gruppepåmelding, flyturen på eget ansvar kommer i tillegg til kursprisen som gruppepris. Hele/deler av beløpet avtales innbetalt etter avtale. Forholdet mellom dobbeltrom og enkeltrom mot et tillegg i prisen må også avtales. Vi strekker oss langt så lenge vi klarer å forplikte hverandre i rett tid.
NB! Ingen grupperabatt gjelder. 

Selvhevdelse og selvledelse som leder til din egenutvikling

Tradisjonen for personlig vekst mellom to uttrykk er i kontinuerlig videreutvikling. Vi er derfor naturligvis opptatt av selvledelse. Randi B. Noyes lomme-lydbok "Kunsten å lede deg selv, CAPPELEN, er en inspirasjonskilde blant flere. Hun er samtalepartner for mange toppledere, og hjelper flere med resultatrettet selvledelse. Harald Norvik, tidligere konsernsjef i Statoil, mener dette om hennes bok: "En bok som treffer og gir grunnlag for refleksjon hos meg som menneske og leder."

Både selhvedelse og selvledese er forstsatt viktig for utviklingskurs som konsept, men i sterkere grad via "Mindful painting" som stimulerende innfallsvinkel via bildero for bildekraft. Målet er stressfri selvinnsikt mellom effektiv avspenning som forløsende næring til selvutvikling. På våre kurs er vi interessert i deltakernes behov for personlig vekst. Derfor ser vi med nye øyne på indre bilder som personlig symbolbruk - inspirerer andre til å flytte indre grenser med gleden i behold. Kursdeltakernes særegenheter og svakheter såvel som deres kreative sider og emosjonelle intelligens er innfallsporter til fornyelsen innenfra. Det er mulig å nullstille vår livsenergi via indre følelsesarbeid, drømmearbeid og utviklende motivjakt som personlig visulisering. 


Vår holdning til veiledning, finnes i menyen til venstre.

Nye øyne på ditt indre blikk - eller kunsten å se seg selv som seende 

Carl Gustav Jung, sveitsisk psykiater og opphavsmann til den dybdepsykologiske retningen analytisk psykologi, har sagt at "symboler er sjelens språk".

Visuell Refleksjon arbeider derfor med bildespråk som hjertespråk i sin unike tradisjon for personlig vekst. Feriekursene som utviklingskurs, "Fra palett til fortelling - din utvikling mellom to uttrykk", kombinere nettopp uttrykkene "våre øyne som sjelens speil" og "din stemmen som sjelens ekko".

Vi er ikke synspedagoger som hjelper andre med en liten synsrest eller permanent nedsatt syn. Vårt konsept er en utviklende kvalitetspause for personer i vekst, både via personlig veiledning og gruppeveiledning. Personlig vekst mellom to uttrykk er vår tradisjon via utviklingskurs som feriekurs. Det er i overgangen mellom malerier og fortellinger - broer mellom farger og fortellerstemmer - at det skjer noe med kursdeltakerne. Disse kursene er åpne kurs i total regi av Visuell Refleksjon, men kan like gjerne arrangeres av en gruppe med egen ramme. I sist nevnte tilfelle bidrar Visuell Refleksjon med prosessledelse og veiledning, eventuelt utstyr hvis det blir behov for det.

Mindful painting som et nytt innhold 

Det nye er at deltakere, via en lettere introduksjon til mindfulness som nærværets kunst, glir over til å male i et mini-atelierfelleskap. Vi kombinerer kursdeltakernes nåpust med deres penselstrøk, for så å gå videre med følelsesarbeid som utviklingsarbeid. Målet er stressfri selvinnsikt mellom effektiv avspenning og trenbar selvutvikling i øyeblikkets modus.

Dette blir en utviklende kvalitetspause, men foreløpig kun for grupper som ønsker å arbeide sammen, og som i tillegg har en inspirerende ramme som de selv står for. Gruppa ordner alt det praktiske fra mat til overnatting. La oss satse på en hyggelig atmosfære via imøtekommende sinnsro for intuitiv åpenhet til fordel for bildero mellom indre motivjakt og personlig vekst. 

Følg med på    i menyen til venstre, for her presenterer vi alle våre lanseringer. Der gjør vi plass til nyheter.

Inspirasjonskildene for utviklingskurs som feriekurs er årstidsavhengige. Her er noen eksempler: "Mindful painting" via nærværets nåpust, båttur som blåtur, hundesledetur, utstilling, gropmat på steinaldervis via unik medvirkning, havets bølger og kystens fyrvokterboliger, idylliske naturomgivelser rundt en hytte eller seter, historiske bygg, fellestegninger eller spontane gruppemalerier.

Malerier fra åpen scene som snakkis lenge etter

Ønsker du et kreativt avbrekk på et faglig tungt seminar, eller i løpet av en festlig anledning? Hva med noen malerier for åpen scene? Latter fra publikum avkorter avstanden mellom mennesker, men hvordan kan maleaktivitet skape en felles opplevelse nede i salen?  Du kan få et underholdende innslag med et maleri på scenen, eller en rekke med spontane gruppemalerier, til fordel for ditt arrangement. Bare be om en forfriskende totalopplevelse mellom publikums skuelyst og de frivillige malerne som et unikt sceneinnslag. Til hvilken type event trenger du noe ekstra? Kan spontane gruppemalerier bli en snakkis lenge etter firmaets kampanje eller fest?

Fellesmalerier egner seg også som oppvarming til personlig visualisering i indre arbeid på et utviklingskurs, bildeaktiviteter som ferieaktiviteter på et turiststed, eller som et overraskende høydepunkt på en blåtur. Slik kan vi både tilby en leken og en «mer seriøs» bruk av metoden.

Tenk deg om: Hvilket bilde fra bloggsfærens digitale delingskultur, er «mest deg selv»? Hvilke av dine indre bilder bærer med seg det innerste av deg selv? Hva får du øye på når du ser innover deg selv? Hva får du ut av selvhjelpsbølgens litteratur? Er din bildesymbolikk egnet i ditt personlige utviklingsarbeid? Hvordan skaffer du deg et ærlig innblikk i deg selv? Hva innebærer utviklende visualisering? Kan din motivjakt bidra til den indre godkjenningen som du trenger, eller forteller dine indre bilder at du er i ferd med å forhaste deg? Har du behov for utvikling via et åpent kurs med andre? Er dere allerede en gruppe med egen ramme om personlig vekst som stressfri selvinnsikt? Eller er du ute etter personlig veiledning på timebasis? Hvilke forskjeller er det på det mannlige kontra det kvinnelige blikket?

3D nyhet for tidligere og nye kursdeltakere

Ditt personlige symbolspråk kan gjøres enda mer permanent. La oss
skape et fotografisk minnesmerke over ditt innerste motiv, for så å
gravere det inn i en ønsket krystallform. Etter et tidligere, eller helt
nytt utviklingskurs, lasergraverer vi din symbolikk i krystall. Det kan
plasseres på et egnet lysstativ og fungere som en energigivende
lampe som manifestasjon på din indre symbolikk,
nyvunne frihet eller kreative glede.

Vi hjelper deg med bildespråk som hjertespråk,
omsetter din personlige symbolikk til et bedre indre blikk.

 

Marek Wielgosz, 
forteller, foredler av emosjonell intelligens via indre
bilder, personlig veileder, drømmetyder og kunstpedagog

veiledning@visuell-refleksjon.no       mob   997 22 627

Copyright © Visuel Refleksjon

Personlig symbolikk som indre kraftNettvideo fra mars i 2013. Bildeteknologien utvikler seg raskt videre via teknologisk briljans.  Undersiden, "Visste du" at i topp-menyen, får frem utviklingens konsekvenser. Og hvorfor bildeterapi og kunstterapi er i vinden for å gjenopprette noe av uroen eller ubalansen for stadig flere. Mental helse i bildeforbrukets tidsalder, mellom nettpornoens snevre blikk og spillavhengighet, er to eksempler som bør frem.

Fra palett til fortelling - din utvikling mellom to uttrykk

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. Velkommen!   
 
Kjører du over fjellet og mister kolonnen midt i uværet, har du ikke et visuelt holdepunkt for å kjøre videre. Vi har det noen ganger i livet slik den blinde mannen som må ha hjelp over veien. Så hvordan får du orden på livet ditt eller bare justert ditt indre kompass noe mer? Uansett hvilke temaer du bærer på som uforløste snubletråder, uoversiktlige ambisjoner, alt som kan dra karrieren din i bedre retning eller bare ønske om digitalfri som klok skjerming av at du er god nok i en stresset hverdag, er aktuelt å åpne seg for elene eller sammen med andre. Men vi driver ikke med terapi, kun selvutvikling via personlig visualisering. Du behøver verken å kunne male eller fortelle for å være med, så da vet du det. Din begeistring er mer enn nok.
 
Hvordan får vi til symbolske eller psykologisk ladede bildeunivers som et mye dypere uttrykk for mulig følelsesarbeid? Hvilke indre bilder bærer med seg det innerste av deg selv? Å leke med farger er å leke med lysets språk. Men å male kan også fortone seg som et utleverende øyeblikk, kanskje som «skrekken for det hvite lerret». La deg allikevel forankre mellom to uttrykk, maleri og fortelling. Over broen, mellom fargene i første fase og fortellingens levende ord i den neste, får du støtte i en atmosfære av utviklende frihet. Lyrikk er et åpent språk. Så poesien tar de indre bildene du har. Men når tar du poesien inn i dine visuelle og verbale uttrykk? Tilstrekkelig spillerom, til å utvikle deg ved hjelp av din symbolbruk, skjer sosialt blandt flere som også skal balansere mellom to ulike uttrykk. Indre symbolikk på din egen utviklingsvei via feriekurs som utviklingskurs i regi av oss, følger vår lange tradisjon for personlig vekst. 
 

Kursbeskrivelse for deg som er litt interessert

Vi maler helst med akryl og stemningen blir raskt sosial. De fleste bruker pensler, færre supplerer med svamper og nesten ingen utnytter litt røffere redskaper. Noen maler symbolske bilder, «intuitivt frie» bilder der vi andre må lete etter motivene - eller sette sammen delbetydninger. Andre er stadig på jakt etter nye uttrykk for ulike sinnsstemninger. Flere ønsker at fargen kommer før motivet når de skal starte på sine bilder. De andre kursdeltakerne er uansett åpne og ivrige inspirasjonskilder. Noen få vegrer seg nesten alltid for å vise fram det de lager, men evner godt å glede seg over andres uttrykk. "Atelieret" er et digitalt fristed, men flere har sikkert vært klistret til hver sin mobil i kursenes forløp. Spesielt under de kvalitetspausene vi må unne oss mellom de ulike fasene som utgjør selve konseptet for et feriekurs. Dette har vi tradisjon for.
 
De synlige resultatene er da også høyst forskjellige under midtveisutstillingen. Det gjør heller ikke noe, så lenge vi er flinke til å bakke hverandre opp. I tillegg er bakgrunnen i de skiftende konstellasjoner i gruppene vanligvis høyst forskjellig og aldersspredningen av og til litt for stor. Ulike personligheter, forskjellige temaer, mennesker i ulike livsfaser og med livserfaringer som peker i alle retninger, gjør oss allikevel rikere når vi får til å dele og støtte hverandre. Klart vi gjør det!
 
Et kursforløp følger samme konseptet, uansett helgekurs og feriekurs i total regi av oss, eller utviklingskurs med grupper som har sine egne rammer på dugnadsbasis. Det er fordypningen, hvordan vi velger å dvele ved prosessen, som er forskjellig.
 
Dette er likt: Overgangen mellom de to uttrykkene - maleri og fortelling, mini-utstillingen midtveis, gode opplegg som løpende inspirasjon og felles samtaler, gode måltider og sosialt samvær med de andre og stadig modigere nysgjerrighet på deres temaer. Den enkelte avgjør selv sitt utbytte, avhengig av graden av deltakelse og engasjement i utfordringen av seg selv og graden av samspill med de andre. Det er stor stas å høre de andres fortellinger i den felles avsluttende fortellerstund, og litt vemodig å si farvel til en ny venn, eller kanskje en nyforelsket kjæreste. Svært mange er tydelig stolte når de pakker ned sine bilder som en manifestasjon på kreativ glede. 

Bildespråk som hjertespråk i en kunstgruppe, prestasjonsgruppe, aldersblandet familiegruppe, studiegruppe - eller annen gruppe?

Ser vi bort fra de åpne kursene, anbefaler vi flere om å gå sammen, for å arrangere et kurs på et sted med ønsket inspirasjon. Er gruppa selv drivkraften bak en motiverende ramme rundt et utviklingskurs, er mye av grunnlaget for atmosfæren allerede lagt. Dermed betales det kun for prosessledelse og kreativ inspirasjon, eventuelt for leie av utstyr i tillegg. Slike kurs fungerer best sosialt, fordi alle bidrar praktisk i tillegg til å delta i de øktene, eller fasene, som utgjør de «selvutviklende broene» mellom to uttrykk. Det er ikke snakk om emosjonell topptrening, men et selvutviklende bildeforløp mellom to uttrykk. 

Visuell Refleksjon tilbyr gjerne løsninger med alt det praktiske inkludert. Vi kan derfor foreslå steder med idylliske inspirasjonskilder, som det lille ekstra i ideelle omgivelser, på steder som allerede er utprøvd. Det blir dyrere, men med en opplevelsesrik komfort som gruppa gjerne betaler for. Det gir kursdeltakerne en annerledes kvalitetspause for det indre arbeidet som følelsesarbeid. Dette er rammen for et typisk helgekurs, men komfortnivået «fungerer også» i løpet av et lengre feriekurs som utviklende ukekurs, i for eksempel påsken eller sommeren. 

Et utviklingskurs i utlandet er selvfølgelig mye dyrere, men dermed også et enda mer eksepsjonelt alternativ. Bestilling bør skje i god tid. Resten ordner vi via gjensidig forpliktende planlegging og forskuddsbetaling i rett tid. NB! Alt blir billigere ved tidlig påmeding, eller ved kjøp av gavekort i rett tid.

For åpne utviklingskurs som feriekurs klikk her 

 

Eksempel nr. 1

på en ramme for en gruppe som liker konseptet,
men mangler et inspirerende sted for gjennomføring i Norge

Din indre arbeidsro via utviklende motivjakt og stemmen som ressurs

- visualisering for personlig vekst via en gruppe 

 

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. 

En ramme som eksempel nr. 1 i Norge

KURSEKSEMPEL I UNIKE OMGIVELSER OG BEFRIENDE ATMOSFÆRE. IKKE ET ÅPENT KURS, MEN ET EKSEMPEL PÅ EN INSPIRERENDE RAMME FOR EN HEL GRUPPE I PÅSKEN, PINSEN ELLER SOMMERFERIEN
- EVENTUELT ET HELGEKURS ELLER ET LANGHELGKURS

Vi gjør plass til gruppas penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, til fordel for indre arbeidsro via personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Bildekraft som utviklende symbolkraft blir kursets viktigste tema. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund. 

Fortellingene er en ny opplevelse for hver gang vi holder et nytt kurs. De varierer med deltakernes personlighet og livsfase. Våre kurs er livssynsnøytrale, sosiale og vektlegger bildekraft som livskraft.

NB! Ikke transport, men vi låner gjerne ut våre firmabiler meget billig til kursdeltakere.

Pris 88 000  for åtte deltakere i fem dager i sommerferien eller påsken, billigere i pinsehelgen eller som helgekurs. Samme kurs som dugnadskurs koster kr. 66 000. Det innebærer en sosial forpliktelse til å bidra praktisk, slik at kostnaden blir redusert til prosessledelse og veiledning.

Frist for påmelding Ingen, gruppa forplikter seg via en særavtale med oss om felles påmelding. 

Online påmelding gjelder ikke for en hel gruppe, heller ikke grupperabatt.

Sted Søvollen i Øvre Rendalen ligger ca. 4 timer med bil fra byene Trondheim, Åndalsnes og Oslo: www.romenstad.no

Følgende inspirasjonskilder kan inkluderes

Stressreduserende selvinnsikt, din personlige symbolikk, frisk fjelluft, indre arbeidsro og gropmat via unik medvirkning - gropstekt kjøtt på steinaldervis. Ellers: Fotmassasje foran peisen som støtter opp om en uformell og avslappet atmosfære, en fantastisk seter i Øvre Rendalen hedret med kulturarvminnepris, og med tømmerhus nær tregrensa. Olavsrosen får kun de stedene med ekstraordinær høy standard på opplevelsen av ekte kulturarv. Den er et kvalitetsmerke på opplevelser rotfesta i unik norsk kultur.

                    

Kokk Vi satser på at minst ett av måltidene blir laget av prisvinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2014. Hun er oppriktig opptatt av Rendalsmat  -  av at menyen er basert på lokale mattradisjoner og råvarer. Hun var stolt leverandør av bakst til OL 1994.

Kurset gjennomføres når vi blir enige om å utnytte denne rammen som inspirasjonskilde, eventuelt andre rammer som gjør det billigere eller bedre. I så fall betaler gruppa kun for prosessledelse og veiledning.

Eksempel nr. 2

på en ramme for en gruppe som liker konseptet,
men mangler et inspirerende sted for gjennomføring i utlandet

Finn kongeverdigheten over din utviklingsvei

- bildespråk som hjertespråk

 

Vi går fra det å male til å fortelle. Via dine penselstrøk i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Vi avslutter alle utviklingskurs med en felles fortellerstund.   

En ramme i utlandet som eksempel nr. 2

KURS I ROJALE OMGIVELSER OG UNIK ATMOSFÆRE. NB! IKKE ET ÅPENT KURS, MEN ET EKSEMPEL PÅ EN 
INSPIRERENDE RAMME FOR EN HEL GRUPPE I PÅSKEN, PINSEN ELLER SOMMERFERIEN
- EVENTUELT EN LANGHELG

NB!
 Ikke selve flyreisen, kun transport fra og til flyplassen er inkludert i kursprisen.

Pris 88 000,- for en gruppe på 8 personer i fem dager i sommerferien og påskeferien, billigere i pinsen eller som helgekurs. Samme kurs som dugnadskurs koster kun kr. 66 000. Det innebærer en annen ramme lokalisert i Norge og sosial forpliktelse til å bidra praktisk, slik at kostnaden blir redusert til prosessledelse og veiledning.

Frist for påmelding Ingen, gruppa forplikter seg via en særavtale med oss. 

Online påmelding gjelder ikke for en hel gruppe

Sted Hotel Kròlewski, ul. OIowianka 1, 80-751 Gdansk, Polen: www.hotelkrolewski.pl 

Kurset gjennomføres når vi blir enige om å utnytte denne rammen som inspirasjonskilde, eventuelt
andre rammer som gjør det billigere eller bedre. I så fall betaler gruppa kun for prosessledelse og veiledning.

Alle blir fulgt opp individuelt når det indre arbeidet går over fra et vagt bildespråk til ditt eget hjertespråk. Bildekraft som forløsende symbolkraft blir feriekursets viktigste samtaletema for personlig vekst. Vi avslutter alle kurs med en felles fortellerstund. Vi bruker 5 døgn/eller en langhelg til indre arbeid som følelsesarbeid. Vi satser på indre motivjakt og bildesymbolikk som fornyelse innenfra - din personlige vekst mellom to uttrykk. For mellom penselstrøkene i første fase, og fortellingens handlingstråd i den andre, får du både indre arbeidsro og personlig veiledning. 

                                  

Fortellingene er en unik opplevelse for hver gang vi holder et nytt utviklingskurs som feriekurs. De varierer med deltakernes personlighet og livsfase. Våre kurs er livssynsnøytrale, sosiale, frigjørende og vektlegger bildekraft som livskraft. Gled deg til noen dager preget av utviklende samvær som indre spa mellom to uttrykk.

Følgende inspirasjonskilder kan inkluderes

Et besøk på kunstgalleriet   www.fineartgallery.pl, 
spontane gruppemalerier, et rojalt opphold på Det kongelige hotellet og spaserturer i gamlebyen i Gdansk, i tillegg til båttur, fotmassasje og din private bildesymbolikk.

Kursansvarlige Marek og Solfrid Wielgosz, henholdsvis kunstpedagog og fotterapeut. Vi tar gjerne på oss rollene som henholdsvis tolk og turistvert i tillegg. Velkommen til indre arbeidsro i kongelige omgivelser. Vi gjør plass til den enkeltes personlige bildespråk som egnet hjertespråk og foredler alles stressreduserende selvinnsikt via gruppeveiledning. Slik ser vi for oss en atmosfære av utviklende frihet til indre motivjakt som hele gruppas sosiale kvalitetspause

Vilkårene for et feriekurs i utlandet Minst 8 påmeldte som felles gruppepåmelding, flyturen på eget ansvar kommer i tillegg til kursprisen som gruppepris. Hele/deler av beløpet avtales innbetalt etter avtale. Forholdet mellom dobbeltrom og enkeltrom mot et tillegg i prisen må også avtales. Vi strekker oss langt så lenge vi klarer å forplikte hverandre i rett tid.
NB! Ingen grupperabatt gjelder. 

Selvhevdelse og selvledelse som leder til din egenutvikling

Tradisjonen for personlig vekst mellom to uttrykk er i kontinuerlig videreutvikling. Vi er derfor naturligvis opptatt av selvledelse. Randi B. Noyes lomme-lydbok "Kunsten å lede deg selv, CAPPELEN, er en inspirasjonskilde blant flere. Hun er samtalepartner for mange toppledere, og hjelper flere med resultatrettet selvledelse. Harald Norvik, tidligere konsernsjef i Statoil, mener dette om hennes bok: "En bok som treffer og gir grunnlag for refleksjon hos meg som menneske og leder."

Både selhvedelse og selvledese er forstsatt viktig for utviklingskurs som konsept, men i sterkere grad via "Mindful painting" som stimulerende innfallsvinkel via bildero for bildekraft. Målet er stressfri selvinnsikt mellom effektiv avspenning som forløsende næring til selvutvikling. På våre kurs er vi interessert i deltakernes behov for personlig vekst. Derfor ser vi med nye øyne på indre bilder som personlig symbolbruk - inspirerer andre til å flytte indre grenser med gleden i behold. Kursdeltakernes særegenheter og svakheter såvel som deres kreative sider og emosjonelle intelligens er innfallsporter til fornyelsen innenfra. Det er mulig å nullstille vår livsenergi via indre følelsesarbeid, drømmearbeid og utviklende motivjakt som personlig visulisering. 


Vår holdning til veiledning, finnes i menyen til venstre.

Nye øyne på ditt indre blikk - eller kunsten å se seg selv som seende 

Carl Gustav Jung, sveitsisk psykiater og opphavsmann til den dybdepsykologiske retningen analytisk psykologi, har sagt at "symboler er sjelens språk".

Visuell Refleksjon arbeider derfor med bildespråk som hjertespråk i sin unike tradisjon for personlig vekst. Feriekursene som utviklingskurs, "Fra palett til fortelling - din utvikling mellom to uttrykk", kombinere nettopp uttrykkene "våre øyne som sjelens speil" og "din stemmen som sjelens ekko".

Vi er ikke synspedagoger som hjelper andre med en liten synsrest eller permanent nedsatt syn. Vårt konsept er en utviklende kvalitetspause for personer i vekst, både via personlig veiledning og gruppeveiledning. Personlig vekst mellom to uttrykk er vår tradisjon via utviklingskurs som feriekurs. Det er i overgangen mellom malerier og fortellinger - broer mellom farger og fortellerstemmer - at det skjer noe med kursdeltakerne. Disse kursene er åpne kurs i total regi av Visuell Refleksjon, men kan like gjerne arrangeres av en gruppe med egen ramme. I sist nevnte tilfelle bidrar Visuell Refleksjon med prosessledelse og veiledning, eventuelt utstyr hvis det blir behov for det.

Mindful painting som et nytt innhold 

Det nye er at deltakere, via en lettere introduksjon til mindfulness som nærværets kunst, glir over til å male i et mini-atelierfelleskap. Vi kombinerer kursdeltakernes nåpust med deres penselstrøk, for så å gå videre med følelsesarbeid som utviklingsarbeid. Målet er stressfri selvinnsikt mellom effektiv avspenning og trenbar selvutvikling i øyeblikkets modus.

Dette blir en utviklende kvalitetspause, men foreløpig kun for grupper som ønsker å arbeide sammen, og som i tillegg har en inspirerende ramme som de selv står for. Gruppa ordner alt det praktiske fra mat til overnatting. La oss satse på en hyggelig atmosfære via imøtekommende sinnsro for intuitiv åpenhet til fordel for bildero mellom indre motivjakt og personlig vekst. 

Følg med på    i menyen til venstre, for her presenterer vi alle våre lanseringer. Der gjør vi plass til nyheter.

Inspirasjonskildene for utviklingskurs som feriekurs er årstidsavhengige. Her er noen eksempler: "Mindful painting" via nærværets nåpust, båttur som blåtur, hundesledetur, utstilling, gropmat på steinaldervis via unik medvirkning, havets bølger og kystens fyrvokterboliger, idylliske naturomgivelser rundt en hytte eller seter, historiske bygg, fellestegninger eller spontane gruppemalerier.

Malerier fra åpen scene som snakkis lenge etter

Ønsker du et kreativt avbrekk på et faglig tungt seminar, eller i løpet av en festlig anledning? Hva med noen malerier for åpen scene? Latter fra publikum avkorter avstanden mellom mennesker, men hvordan kan maleaktivitet skape en felles opplevelse nede i salen?  Du kan få et underholdende innslag med et maleri på scenen, eller en rekke med spontane gruppemalerier, til fordel for ditt arrangement. Bare be om en forfriskende totalopplevelse mellom publikums skuelyst og de frivillige malerne som et unikt sceneinnslag. Til hvilken type event trenger du noe ekstra? Kan spontane gruppemalerier bli en snakkis lenge etter firmaets kampanje eller fest?

Fellesmalerier egner seg også som oppvarming til personlig visualisering i indre arbeid på et utviklingskurs, bildeaktiviteter som ferieaktiviteter på et turiststed, eller som et overraskende høydepunkt på en blåtur. Slik kan vi både tilby en leken og en «mer seriøs» bruk av metoden.

Tenk deg om: Hvilket bilde fra bloggsfærens digitale delingskultur, er «mest deg selv»? Hvilke av dine indre bilder bærer med seg det innerste av deg selv? Hva får du øye på når du ser innover deg selv? Hva får du ut av selvhjelpsbølgens litteratur? Er din bildesymbolikk egnet i ditt personlige utviklingsarbeid? Hvordan skaffer du deg et ærlig innblikk i deg selv? Hva innebærer utviklende visualisering? Kan din motivjakt bidra til den indre godkjenningen som du trenger, eller forteller dine indre bilder at du er i ferd med å forhaste deg? Har du behov for utvikling via et åpent kurs med andre? Er dere allerede en gruppe med egen ramme om personlig vekst som stressfri selvinnsikt? Eller er du ute etter personlig veiledning på timebasis? Hvilke forskjeller er det på det mannlige kontra det kvinnelige blikket?

3D nyhet for tidligere og nye kursdeltakere

Ditt personlige symbolspråk kan gjøres enda mer permanent. La oss
skape et fotografisk minnesmerke over ditt innerste motiv, for så å
gravere det inn i en ønsket krystallform. Etter et tidligere, eller helt
nytt utviklingskurs, lasergraverer vi din symbolikk i krystall. Det kan
plasseres på et egnet lysstativ og fungere som en energigivende
lampe som manifestasjon på din indre symbolikk,
nyvunne frihet eller kreative glede.

Vi hjelper deg med bildespråk som hjertespråk,
omsetter din personlige symbolikk til et bedre indre blikk.

 

Marek Wielgosz, 
forteller, foredler av emosjonell intelligens via indre
bilder, personlig veileder, drømmetyder og kunstpedagog

veiledning@visuell-refleksjon.no       mob   997 22 627

Copyright © Visuel Refleksjon